Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Klankschalen

Klankschalen zijn van oorsprong gebruiksvoorwerpen, die in het Himalayagebied gemaakt en gebruikt werden en worden. Ze bestaan uit een legering van verschillende metalen en brengen, als je ze met een speciale stok aanslaat, wondermooie klanken voort. Naast een grondtoon laten ze meerdere boventonen horen, die een subtiel samenspel vormen. De trillingen van deze klanken hebben een sterke harmoniserende werking op ons fijnstoffelijk lichaam.

 

Workshop Leren mediteren met klankschalen

Klankschalen hebben een bijzondere helende en meditatieve werking.  De trilling die ze voortbrengen heeft een diep ontspannende werking op het zenuwstelsel, lichaamsweefsel, bloed, huid, botten enz. De prachtige zuivere klanken brengen je dichter bij jezelf.

In deze workshop leer je hoe je klankschalen bespeelt en worden er verschillende manieren aangereikt waarop je klankschalen kunt gebruiken bij je meditatie. Mediteren met klankschalen geeft diepe ontspanning. Een intense ervaring!

Er zijn klankschalen aanwezig. Als je zelf een klankschaal hebt, kun je die meenemen.


Reacties na de workshop Leren mediteren met klankschalen

Hartelijk dank voor je warme en oprechte uitleg over de bijzondere klankschalen. Vond het een ware ontdekkingsreis! P. H. november 2019

Workshop klankschalenmassage 

Een ervaringsworkshop: na een korte uitleg over de werking van schalen, hoe je ze bespeelt en hoe je ermee kunt werken, ga je eerst voor jezelf en later in tweetallen ermee oefenen. Je leert hoe je klankschalen kunt gebruiken om een ontspannende klankmassage te geven. 

Zie de agenda voor locaties en overige data: /agenda/index.html

 

Meditatief klankconcert

Ontspannen liggend op een matrasje, word je ondergedompeld in een bad van klanken. Naast klankschalen wordt daarbij gebruik gemaakt van stem en diverse akoestische instrumenten uit alle delen van de wereld zoals koto, sandawa, native american flute, sjamanendrum etc. De subtiele klanken hebben een harmoniserende werking op lichaam en geest en brengen, ieder op hun eigen wijze, je energie in balans.
Een klankconcert raakt je op vele niveaus en kan je in diepe ontspanning brengen.

 

Reactie na een klankconcert:

Ik vond het klankconcert heel erg mooi; wat een prachtige diversiteit aan klanken, mooie combinaties met zang ook, de sfeer was heel sereen en rustgevend. Elke klank bracht me weer naar een andere herinnering,  in mijn hoofd ben ik de hele wereld over gegaan. Het was een heerlijk rustmoment in een drukke wereld en ik heb nog uren nagenoten van de rust die over me kwam. MIranda, november 2019

 

Ik vond het heerlijk, grondend en openend. Heel bijzonder om te voelen hoe de instrumenten elk op een andere manier inwerken op lichaam en geest. Dank jullie wel en tot het volgende concert. Karin, februari 2018
 

Wat was het genieten van het klankconcert. Je bent echt fantastisch. Jouw prachtige stem heeft mijn ziel geraakt. De uitgebalanceerde combinatie van stem en instrumenten was erg goed gekozen. Ik heb al vele concerten bijgewoond, maar dit was buitengewoon mooi! Bert, december 2015

 

Na afloop van je concert heb ik enkele deelnemers gesproken.Ze hebben enorm genoten van je concert.

Vele lovende reacties! Superleuk om zo de open dag af te sluiten! Ylonka, 2015


Bedankt voor het klankschaalconcert. Een heerlijke afwisseling van instrumenten. Sommige instrumenten trilden in mij gewoon emoties los, zo voelde dat. Een instrument met lieflijk hoge tonen speciaal, en dan andere gevoelens dan de klankschalen deden. Een bevrijd worden! Ook fijn was de aandacht waarmee je het concert omwond. Een warm bad! Fried, 2015
 

Nog hartelijk dank voor het bijwonen van de klankschalenconcerten die je gegeven hebt, ook de dag erna voelde ik de hele dag een betere en blije energie die doorstroomt. Ik vind het bijzonder hoe jij met zoveel verschillende instrumenten tot zulke mooie klanken kan komen en mensen dit kan geven. Afgelopen zondag waren er  veel positieve reakties. Ik heb begrepen dat meerdere mensen moeten “leren” om te ontvangen. Marlene, juni 2015
 

Een klankschaal concert bij Jose is als een boeiende en afwisselende reis. Sprankelend en toch heerlijk ontspannen. Ik kom zeker nog eens.Tara 2015

José strijkt neer in het midden van de zaal met om haar heen kleine en grote schalen, houten kokers met ‘iets' erin, belletjes, dingetjes. Rondom in een stervorm liggen yogamatjes. Daarop worden wij uitgenodigd om te komen liggen. Ogen dicht. Laat maar gebeuren. Denk niet "Wat doet ze nu? Nadien mag je alles vragen". Het concert begint. Diepe klanken. Hoge klanken. Doordringende klanken. Dan weer iets lieflijker. Heel dichtbij en dan weer ver weg. Trilling, klank en kleur. Mooie kleuren met mijn ogen dicht, blauw. Roze. Het is even stil. "Nee! Niet ophouden! Ik wil hier nog niet weg!" schreeuw ik zonder geluid. Gelukkig. Nieuwe klanken. Ik ben weer verdwenen, ik realiseer me dat ik niet hoor met mijn oor, maar met mijn hart, met mijn lijf. Dan zingt José. Wonderlijk. Breekbaar. Een gevoel alsof ik bij uitzondering deelgenoot word gemaakt van een ritueel dat eigenlijk niet voor mijn ogen bestemd is. Mijn oren? Ik weet het niet. Alles is even één. Na de laatste klanken is het dan echt voorbij. Ogen langzaam open. Iedereen treuzelt met terugkomen. Dat was fijn! Die plek ga ik zeker nog eens bezoeken. Helen Bouwhuis 2010

 

Cursussen en workshops Klank en Massage

Avonden waarin je tijdens het geven en ontvangen van een eenvoudige ontspanningsmassage ondergedompeld wordt in een klankbad van stem en Tibetaanse klankschalen. De avond begint met ontspannende oefeningen, dan volgt een demonstratie van de massage en het uitvoeren ervan. Elke avond komt een andere massagevorm of lichaamsdeel aan bod. De combinatie van klankbad en massage is een bijzondere ervaring die je niet wilt missen!
 

Klank en Reiki

Een avond/dagdeel om kennis te maken met Reiki en om Reiki uit te wisselen. Tijdens het geven en ontvangen van een eenvoudige behandeling word je ondergedompeld in een bad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

 

Helende stem

Laat je stem klinken en beleef het effect van de trillingen in je lichaam. Je hoeft niet te kunnen zingen; het gaat om de ervaring, om al klinkend dichter bij je pure authentieke zelf te komen. Een diep ontspannende ervaring!

 

Klank en Tibetaanse ontspanningsmassage

Een zachte, rustgevende massagevorm, bestaande uit subtiele aanraking. Bij deze massage kun je je kleding aanhouden. Vooraf zullen er Tibetaanse relaxatie-oefeningen gedaan worden.

 

Klank beleven en helende stem

Een actieve beleving van klank: we laten de stem klinken en ervaren wat dat doet met ons lichaam. Je hoeft niet te kunnen zingen; het gaat om de ervaring, om al klinkend dichter bij je pure authentieke zelf te komen. Dan volgt een klankschalenmeditatie waarbij je, ontspannen liggend op een matrasje, de trillingen van de schalen op je in kunt laten werken.

 

Klank en vlindermassage

De zachte aanraking van vlindermassage nodigt uit tot een diepe ontspanning. Telkens als je over de wervels omhoog gaat worden alle zenuwuiteinden aangeraakt. Zo worden alle organen gestimuleerd om hun werk te doen. Als je omlaag gaat over de rug ga je over de blaasmeridiaan. Deze staat voor stroming: het oude loslaten en het nieuwe toelaten. Het is een weldaad om te ervaren dat loslaten zo verrukkelijk kan zijn! Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

 

Klank en voetmassage

Met een heerlijke ontspannende massage geven we aandacht aan de voeten, die ons elke dag weer dragen. Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

 

Klank en Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een massagevorm waarbij je door zachtjes wiegen in beweging gebracht wordt. Zo word je op subtiele wijze uitgenodigd om te ontspannen. Het eerste deel van deze dagworkshop besteden we aan het eigenmaken van de techniek; in de middag zullen de klanken van o.a. stem en Tibetaanse klankschalen je meevoeren naar een diepe laag van ontspanning.

 

Klank en gezichtsmassage

Een verwenmassage ter ontspanning van het gezicht. Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

 

Klank en Reiki

Een avond om kennis te maken met Reiki of om weer eens uit te wisselen. Tijdens het geven en ontvangen van een eenvoudige behandeling word je ondergedompeld in een bad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

 

Klank en chakra's

Lichaams- en klankoefeningen brengen je in contact met de chakra's. Vervolgens geef en ontvang je een chakra-behandeling. Een diepgaande ervaring ondersteund door klankschalen.


Klankschalenmassage

Bij een klankschalenmassage word je eerst gemasseerd, waardoor je kunt ontspannen, kunt "landen" in je lijf. De ontspanning maakt je ontvankelijker voor de subtiele trillingen van de klankschalen. Deze worden in jouw energieveld bewogen of op je lichaam geplaatst en aangeslagen. Je wordt geraakt op een niveau waar geen controle is, waardoor energie weer vrij kan stromen en blokkades opgeheven worden.
De combinatie van aanraking met de handen en met klankschalen brengt lichaam en geest in een diepe ontspanning.

 

Yin yoga en klankbeleving

Ervaar de Yin houdingen in een warme omhulling van natuurlijke klanken. Yin yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je rust & ruimte in jezelf gaat voelen, een weldaad voor het herstel van ons vaak overprikkelde zenuwstelsel.  Doordat je langer in de houdingen blijft werk je in op het bindweefsel en kan de energie stromen in je lichaam. De trillingen van klankschalen ondersteunen en versterken de werking van de Yin houdingen, waardoor je op een diep niveau kunt ontspannen en loslaten wat niet meer bij je past.

 

Bij de eindontspanning word je ondergedompeld in de subtiele klanken van klankschalen, zang, fluit, ocean drum en meer. Een klankbeleving raakt je op vele niveaus; je lichaam en geest zullen als vanzelf wegglijden in een diepe ontspanning.

 

De yoga wordt gegeven door yogadocente Zoë Schoemaker.

Klank- en massagetherapeute José van de Wouw verzorgt de klanken.

Reacties:

De  yin yoga en klankschaalbijeenkomst van Zoë en José heb ik als zeer ontspannend, aardend, inspirerend en verrijkend ervaren. De aangename stem van Zoë leidt je rustig, liefdevol en helder door de yin yogaohoudingen en de klankschaalgeluiden en ook zeker José's prachtige zang maken de oefeningen nog verdiepender en intenser. Het klankschaalconcert aan het einde voerde me heerlijk mee en bracht me ook juist weer thuis. Wat mij betreft was ik nog uren blijven liggen; wat een superfijne  "Hier en Nu " ervaring en je  lichaam en geest worden echt even "ge reset ".  Opgewekt en ontspannen, met minder pijn in mijn rug en hoofd liep ik opgeladen weer naar huis. Dank jullie wel en hopelijk binnenkort nog zo'n heerlijke sessie ! " Janine, maart 2022
 

Voor een workshop graag vooraf aanmelden via opgaveformulier of op 030-2436002 / 06-17434975.

 

Voor een individuele klankschalenmassage, klankontspanning voor twee of meditatief klankconcert kun je contact opnemen via het opgaveformulier of bellen naar: 06-17434975.

BALANS MASSAGEPRAKTIJK: Reiki, massage, hotstonemassage, klankschalenhealing, MIR-methode en bewustwording