Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Massage Wandelvakanties 2020

Een week of weekend lang wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren.

Hemelvaartweekend: donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni, Savita, Sauerland, Duitsland 

Zomervakantie: zondag 19 - vrijdag 24 juli, Hoge Vogezen, N-Frankrijk, gaat door

Zomervakantie: zondag 16 - zaterdag 22 augustus, Sauerland, Duitsland, gaat door


 


Programma: masseren vanuit je hart

Elke dag genieten we van een wandeling van max 3 uur, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles. 

De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren.
Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. 

We werken op massagetafels.

Op een van de avonden is er een meditatief klankschalenconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 

Zowel voor beginnende als gevorderde masseurs is deze cursus een bron van inspiratie.

Deelnemers aan de terugkomdag in juni, september of later, krijgen een certificaat.
 

Centrum Savita: de wandelingen en de omgeving

Savita ligt in de heuvels van Sauerland, op 8 km van Winterberg. Het pand ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met eindeloze prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver (luchtkuuroord). En het is er stil, geen lawaaierige industrie, geen auto’s. Er zijn veel wandel-mogelijkheden direct vanuit het centrum en in de omgeving. Het landschap is veelzijdig: bossen, heidevelden en weidse uitzichten wisselen elkaar af; het is een genot om je daarin te bewegen! De afstand vanaf Amsterdam is 335 km.

Savita is een veelzijdig centrum rond natuurlijke leef- en geneeswijzen. 
Uitgangspunt is dat onze fysieke gezondheid alles te maken heeft met onze hele manier van leven, denken en voelen. Het is een ontmoetingsplek en een plek van inspiratie voor mensen met die verlangen om hun leven meer diepgang te geven, om beperkende gedachten en patronen te doorbreken, meer liefde te ervaren, meer vat te krijgen op het eigen leven, meer contact te krijgen met de eigen diepere kern.

Praktische gegevens:

Verblijf: Savita, Winterberg-Niedersfeld: http://www.savita.nl

Kosten massage-wandelweek (16-22 augustus): € 625,-
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers.
Er rijdt dagelijks een  bus van verschillende plaatsen in Nederland naar Winterberg en andersom.

Aantal deelnemers: max. 14 personen.

We houden ons aan de dan geldende Corona-maatregelen.

Centre Lothlorien

Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten. Daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend, is de keuken vegetarisch en gebruiken we vooral biologische producten.

Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen weg te vinden. Het centrum is een ontmoetingsplek, waar mensen hun denkbeelden, ideeën en eigenheid uitwisselen en elkaar inspireren. De wifi hebben we niet ingeschakeld zodat je makkelijker blijft waar je bent.  Ons cursusaanbod bevat vooral cursussen op het gebied van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling.

Centre Lothlorien wil een bijdrage leveren aan een meer op mensen gerichte wereld waarin vrede, harmonie en respect vanzelfsprekend zijn en economie en geld slechts afgeleiden.

Vanaf het landgoed loop je zo de bossen in.  Je kunt verblijven in het Chateau, in een blokhutje of op de groene camping.  Er is bewust geen Wifi. De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn ook voor de wat minder geoefende wandelaar goed te doen.                   

Praktische gegevens:

Verblijf: Centre Lothlorien

Domaine de Moiron

52800 Foulain, Frankrijk.

Kosten:
Blokhut 1 p:      € 675,-
Blokhut 2 p:     € 625,-
Eigen tent:       € 575,-
Aantal deelnemers: max. 10 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers.

We houden ons aan de dan geldende Coronamaatregelen.

Massages en meditatieve klankschaalconcerten, Ecolonie, Frankrijk 
25 juli - 2 augustus  2020


Een meditatief klankconcert is een uitgelezen kans om tot rust te komen na een welbestede vakantiedag!
Ontspannen liggend op een matrasje kun je de meditatieve werking ervaren van o.a. Tibetaanse klankschalen, fluit, sjamanendrum, diverse kleine instrumentjes en stem. De subtiele klanken worden gekenmerkt door een rijk scala aan boventonen en kunnen je tot een diepe ontspanning brengen die helend is voor lichaam en geest.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het volgen van klankschalen- en massageworkshops en het ontvangen van een ontspannende (klankschalen)massage.

Aanmelding voor de massages en concerten op Ecolonie gebeurt ter plekke.
 

BALANS, Praktijk voor Reiki, massage, hotstonemassage, klankschalenhealing en bewustwording