Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Massage-Wandelvakanties 2023 en 2014
Een week of lang weekend wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren.


Zomervakantie: 9-15 juli, Hoge Marne, N-Frankrijk 
Zomervakantie: 13-19 augustus, Sauerland, Duitsland 
Hemelvaartweekend: donderdag 9 t/m zondag 12 mei 2024, Savita, Sauerland, Duitsland

Programma: masseren vanuit je hart

Elke dag genieten we van een wandeling van max 2 uur, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles. De wandelingen beginnen in stilte en hebben allen een thema tot bewustwording. Wat je ervaart bespreken we ter plekke. Zo verdiep je de beleving van jezelf in verbinding met de natuur. 

De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren.
Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. 

We werken op massagetafels.

Op een van de avonden is er een meditatief klankschalenconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 

Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. En ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie.

Deelnemers aan de terugkomdag in juni, september of later, krijgen een certificaat.

Duitsland: Centrum Savita: de wandelingen en de omgeving

Savita ligt in de heuvels van Sauerland, op 8 km van Winterberg. Het pand ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met eindeloze prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver (luchtkuuroord). En het is er stil, geen lawaaierige industrie, geen auto’s. Er zijn veel wandel-mogelijkheden direct vanuit het centrum en in de omgeving. Het landschap is veelzijdig: bossen, heidevelden en weidse uitzichten wisselen elkaar af; het is een genot om je daarin te bewegen! De afstand vanaf Amsterdam is 335 km.

Savita is een veelzijdig centrum rond natuurlijke leef- en geneeswijzen. 
Uitgangspunt is dat onze fysieke gezondheid alles te maken heeft met onze hele manier van leven, denken en voelen. Het is een ontmoetingsplek en een plek van inspiratie voor mensen met die verlangen om hun leven meer diepgang te geven, om beperkende gedachten en patronen te doorbreken, meer liefde te ervaren, meer vat te krijgen op het eigen leven, meer contact te krijgen met de eigen diepere kern.

Praktische gegevens:

Verblijf: Savita, Winterberg-Niedersfeld: http://www.savita.nl

Kosten massage-wandelweekend (9-12 mei, Hemelvaart 2024): € 475,-

Kosten massage-wandelweek (13-19 augustus): € 695,-
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Voor elke deelnemer is er een 1-p kamer met douche en toilet. Er zijn ook 2-p kamers.
Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers.
Er rijdt regelmatig een  bus van verschillende plaatsen in Nederland naar Winterberg en andersom. Ook zijn er goede, betaalbare treinverbindingen.

Aantal deelnemers: max. 14 personen.

 

Frankrijk: Maison Rosa Alba

Maison Rosa Alba is een dertiende eeuws landhuis in het dorpje Sarrey, gelegen in het departement Haute Marne. Het centrum heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten. Daarom is de keuken vegetarisch en gebruiken we zo veel mogelijk biologische producten.

Naast het huis ligt een kleine natuurcamping, geschikt voor grote en kleine tenten. Toilet en douche zijn aanwezig. Er is elektriciteit en internet is beschikbaar. Behalve de camping bevat het terrein een siertuin, een moestuin en een boomgaard. Aangrenzend aan het terrein loopt een ruisende beek.

De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn ook voor de wat minder geoefende wandelaar goed te doen. Vanuit het dorp loop je zo het glooiende bosgebied in. Je kunt hier in alle rust wandelen, toeristen kom je nauwelijks tegen. Wat verderop vind je het bijzondere natuurgebied, La Tuffière, biologisch milieu dat al duizenden jaren leeft en actief is. Het is een complex, kwetsbaar en beschermd ecosysteem, een heus natuurlijk laboratorium dat mos omzet in tufsteen. In de buurt ligt Langres, een van de honderd mooiste steden van Frankrijk, met zijn vestingsmuur waarover je kunt lopen en mooie uitzichten hebt over de stad en omgeving. De oudste poort dateert nog van De Romijnse tijd van 100 jaar voor Christus. In Nogent kun je wandelen over de oude ridderpaden waar de bevolking gebruik van maakte om water te halen in de rivier.

Je verblijft in een 2- of meerpersoonskamer, in een caravan of in je eigen tent of camper op de groene camping. 

                 

Praktische gegevens:

Verblijf: Maison Alba Rosa

6, Rue du Pont
Sarrey, Frankrijk
Tel. 06-39104841


Kosten massage-wandelweek 9-15 juli 2023

2 p kamer:                     € 695,-
Meerpersoonskamer:  € 665,-
Camper:                         € 625,-
Eigen tent:                     € 625,-

Aantal deelnemers: max. 10 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Er is een carpoollijst.

 

Massages en meditatieve klankschaalconcerten, Ecolonie, Frankrijk, 16-30 juli 2023

 Een meditatief klankconcert is een uitgelezen kans om tot rust te komen na een welbestede vakantiedag!
 Ontspannen liggend op een matrasje kun je de meditatieve werking ervaren van o.a. Tibetaanse   klankschalen, fluit, sjamanendrum, diverse kleine instrumentjes en stem. De subtiele klanken worden   gekenmerkt door een rijk scala aan boventonen en kunnen je tot een diepe ontspanning brengen die   helend   is voor lichaam en geest.
 

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het ontvangen van een ontspannende (klankschalen)massage.

Aanmelding voor de massages en concerten op Ecolonie gebeurt ter plekke.
 

BALANS, Praktijk voor Reiki, massage, hotstonemassage, klankschalenhealing en bewustwording