Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Massagecursussen en workshops

Cursussen en workshops op het gebied van massage, klankschalen en Reiki.
Op deze pagina vindt u het volledige aanbod.

Cursussen die niet in de agenda staan, kunnen aangevraagd worden als privé- of als groepsles.
Voor cursussen of workshops op locatie geldt een minimum van 6 personen. 

Kijk in de agenda voor de data!

Video Integratieve Massage

Basiscursus Integratieve Massage 

Integratieve Massage is een holistische massagevorm, met aandacht voor de mens in zijn totaliteit. Het bestaat uit een combinatie van 3 soorten massage:

INTUITIEVE MASSAGE, waarbij met olie op de huid gewerkt wordt. Er zullen een aantal knedingen en strijkingen geleerd worden om de spieren te ontspannen.

DYNAMISCHE MASSAGE, waarbij het lichaam door zachtjes wiegen tot stevig schudden en rollen in beweging gebracht wordt. Hierdoor kan het hele lichaam ontspannen en kunnen blokkades oplossen.

POLARITEITSMASSAGE, waarbij door verschillende posities van de handen de energiebanen in het lichaam in balans gebracht worden.

In de basiscursus maak je kennis met de verschillende ingrediënten van de Integratieve Massage en leer je ze samen te voegen tot een vloeiend geheel. In de cursus komt het hele lichaam aan bod.

Elke les is er aandacht voor je houding als masseur, het contact met jezelf en de ander, het respecteren en verkennen van je eigen en elkaars grenzen.

Beweging en meditatieve oefeningen ondersteunen het geheel. We werken op massagetafels.

De basiscursus is voor beginners en voor diegenen, die hun kennis op het gebied van massage willen verrijken. Aan het eind van de cursus ben je in staat om een volledige ontspanningsmassage te geven.
Bij voldoende deelname wordt een certificaat uitgereikt.
 

Workshop Hoofd-, nek- en schoudermassage

Op deze avond leer je een ontspannende hoofd-, nek- en schoudermassage, die je gemakkelijk thuis op een gewone stoel kunt toepassen.
Tevens wordt er gebruik gemaakt van de Prikkel.
 

Workshop Hotstonemassage

Warme stenen worden op het lichaam gelegd en er wordt mee gemasseerd. Deze warmte dringt diep door in de spieren die daardoor soepel worden. De bloed- en lymfecirculatie en het stofwisselingssysteem worden gesti-muleerd, waardoor het lichaam grondig gereinigd wordt. Maar bovenal is hotstone-massage een heerlijk ontspannend ritueel! Er worden zowel introductie-workshops van een dagdeel als dagworkshops met certificaat gegeven.
 

Workshop Gezicht- nek en schoudermassage

Een uitgebreide massage van nek, gezicht  en hoofd kan verlichting bieden bij stressgerelateerde klach-ten in nek en schouders. De massagegrepen zijn afkomstig uit de Indiase hoofdmassage  en de Japanse facelift massage. Er wordt gewerkt op massagetafels. Deze massage wordt als zeer ontspannend ervaren en is erg fijn om te geven.
 

Workshop gezichtsmassage

Een verwenavond voor je gezicht. Met gezichtsmasker, relaxatie en het ontvangen en leren geven van een gezichtsmassage.
 

Cursus Holistische massage

Massagecursus met het accent op zachte kracht. Kenmerkend voor de massage zijn: grote en verbindende strijkingen, rust, contact en verbinding. Er worden klassieke massage- en pulstechnieken gebruikt. Gecombineerd met energetisch werk geeft het een diepe ontspanning voor lichaam en geest.
 

Cursus rug-, nek- en schoudermassage

Rugpijn, een stijve nek en/of schouders zijn veel voorkomende klachten. Een massage kan deze verlichten. In 2 avonden leer je een aantal ontspannende technieken uit de klassieke, dynamische en polariteitsmassage, waarna je deze op eenvoudige wijze in de thuissituatie kunt toepassen. Tevens leer je hoe je zelf spanning kunt verminderen d.m.v. ontspannings-en bewustwordingsoefeningen.
 

Workshop Reiki en Massage

Deze workshop is voor mensen die zijn ingewijd in Reiki-1 volgens het Usui-systeem en die hun Reiki-ervaring willen uitbreiden met massage. De universele levenskracht die Reiki is, geeft een extra dimensie aan iedere vorm van massage. Dat geldt ook andersom: een massage nodigt de ontvanger uit om dieper te ontspannen, waardoor Reiki beter kan stromen. In deze workshop wordt Reiki gecombineerd met dynamische en intuïtieve massage. 

We beginnen de les met beweging en meditatieve oefeningen, om zo contact te maken met ons eigen lichaam. Daarna gaan we elkaar een behandeling geven, waarbij we Reiki combineren met dynamische en intuïtieve massage. De dynamische massage, waarbij je zachtjes gewiegd en geschud wordt, zorgt ervoor dat de energie in het lichaam vrijer kan bewegen. Vervolgens gaan we rug, nek en schouders met olie masseren. Reiki vormt in dit geheel de verbindende schakel. We werken op massagetafels.


Cursus Reiki en massage

Deze workshop is voor mensen die zijn ingewijd in Reiki-1 volgens het Usui-systeem en die hun Reiki-ervaring willen uitbreiden met massage. De universele levenskracht die Reiki is, geeft een extra dimensie aan iedere vorm van massage. Dat geldt ook andersom: een massage nodigt de ontvanger uit om dieper te ontspannen, waardoor Reiki beter kan stromen. In deze workshop wordt Reiki gecombineerd met dynamische en intuïtieve massage. 

We beginnen de les met beweging en meditatieve oefeningen, om zo contact te maken met ons eigen lichaam. Daarna gaan we elkaar een behandeling geven, waarbij we Reiki combineren met dynamische en intuïtieve massage. De dynamische massage, waarbij je zachtjes gewiegd en geschud wordt, zorgt ervoor dat de energie in het lichaam vrijer kan bewegen. Vervolgens gaan we handen, voeten, rug, nek en schouders met olie masseren. Reiki vormt in dit geheel de verbindende schakel. We werken op massagetafels.

Workshop Klank en vlindermassage

De zachte aanraking van vlindermassage nodigt uit tot een diepe ontspanning. Telkens als je over de wervels omhoog gaat worden alle zenuwuiteinden aangeraakt. Zo worden alle organen gestimuleerd om hun werk te doen. Als je omlaag gaat over de rug ga je over de blaasmeridiaan. Deze staat voor stroming: het oude loslaten en het nieuwe toelaten. Het is een weldaad om te ervaren dat loslaten zo verrukkelijk kan zijn! Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

Workshop Klank en voetmassage

Met een heerlijke ontspannende massage geven we aandacht aan de voeten, die ons elke dag weer dragen. Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

Workshop Klank en Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een massagevorm waarbij je door zachtjes wiegen in beweging gebracht wordt. Zo word je op subtiele wijze uitgenodigd om te ontspannen. Het eerste deel van deze dagworkshop besteden we aan het eigenmaken van de techniek; in de middag zullen de klanken van o.a. stem en Tibetaanse klankschalen je meevoeren naar een diepe laag van ontspanning.

Workshop Klank en gezichtsmassage

Een verwenmassage ter ontspanning van het gezicht. Tijdens het geven en ontvangen van de massage word je ondergedompeld in een klankbad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

Workshop Klank en Reiki

Een avond om kennis te maken met Reiki of om weer eens uit te wisselen. Tijdens het geven en ontvangen van een eenvoudige behandeling word je ondergedompeld in een bad van stem en o.a. Tibetaanse klankschalen.

Workshop Klank beleven

Een actieve beleving van klank: we laten de stem klinken en ervaren wat dat doet met ons lichaam. Dan volgt een klankschalenmeditatie waarbij je, ontspannen liggend op een matrasje, de trillingen van de schalen op je in kunt laten werken

Workshop Klank en chakra's

Lichaams- en klankoefeningen brengen je in contact met de chakra's. Vervolgens geef en ontvang je een chakra-behandeling. Een diepgaande ervaring ondersteund door klankschalen.

Workshop Verwen je voeten

Onze voeten, die ons elke dag weer dragen, worden nogal eens verwaarloosd. In een avond leer je ze verwennen met een aantal ontspannende grepen uit de voetreflexologie en de klassieke massage. Een feest voor je voeten!

Meditatief klankconcert

Om spanning los te laten en tot rust te komen begint het concert met enkele meditatieve oefeningen. Daarna kun je, ontspannen liggend op een matrasje, de diepgaande werking ervaren van o.a. Tibetaanse klankschalen, fluit, sjamanentrommel en stem. De bijzondere klanken worden gekenmerkt door een rijk scala aan boventonen en kunnen je tot een diepe ontspanning brengen die helend is voor lichaam en geest.

Kijk in de agenda voor de data!

Balans, Praktijk voor massage, Reiki, klankschalen en bewustwording