Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Cursussen Reiki, Integratieve Massage, Holistische Massage, Hotstonemassage, Klankschalenmassage, Massage-wandelvakanties, Klankworkshops en Meditatieve klankconcerten 2018 en 2019

11 juli 2021
Massage-wandelvakantie Frankrijk: masseren vanuit je hart.

t/m vrijdag 16 juli 2021
zondag 19.00 uur t/m vrijdag 14.00 uur
v.a. 575,-
Centrum Het creatieve speelveld
3, Route du Drumont
Bussang, Hoge Vogezen, Frankrijk
aanmelden

Masseren vanuit je hart en wandelen 

Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van   je lijf en de natuur! Er is rust en ruimte; er zijn wandelmogelijkheden   voor iedereen. 

 Elke dag genieten we van een wandeling, meestal in de ochtend, en in de     middag van een     massageles. e massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in  het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking   van   geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. We werken op massagetafels.

Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. 

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 

Zowel beginnende als gevorderde masseurs kunnen aan de cursus deelnemen. Het is een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren! 

Deelnemers aan de terugkomdag in september krijgen een certificaat.

Le petit gazon

Le petit gazon heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten. Daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend, is de keuken vegetarisch en gebruiken we vooral biologische producten.

In het midden van het terrein word je verrast door een ruisende beek, een van de vele bronnen van de Moselle. Daarnaast ligt een kleine natuurcamping, geschikt voor grote en kleine tenten. Toilet en douche zijn aanwezig. Er is elektriciteit en internet is beschikbaar. 

Als je afdaalt via de beek kom je uit in het dorp Bussang, met typisch Franse winkeltjes. De andere kant op loop je zo de bossen in, naar een van de hoogste toppen  in de omgeving: de Drumont. Van daaruit kun je genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving. Je kunt hier in alle rust wandelen, toeristen kom je nauwelijks tegen, die gaan allemaal naar de Ballons D'Alsace, zo'n 20 km verderop.

De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn ook voor de wat minder geoefende wandelaar goed te doen. 

Je verblijft in een blokhut, een caravan, in de slaapzaal of op de groene camping. 

                 

Praktische gegevens:

Verblijf: Centrum Het creatieve speelveld

3, Route du Drumont

88540 Bussang, Frankrijk.

Tel. 06 10721085


Kosten:
Blokhut 1 p:      € 675,-
Blokhut 2 p:     € 625,-
Eigen tent:        € 575,-
Aantal deelnemers: max. 12 personen
Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Er is een carpoollijst.

We houden ons aan de dan geldende Coronamaatregelen.

Lees verder ...