Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Cursussen Reiki, Integratieve Massage, Holistische Massage, Hotstonemassage, Klankschalenmassage, Massage-wandelvakanties, Klankworkshops en Meditatieve klankconcerten 2018 en 2019

09 juli 2023
Massage-wandelvakantie Frankrijk: masseren vanuit je hart.

zondag 9 t/m zaterdag 15 juli 2022
zondag 19.00 uur t/m zaterdag 10.00 uur
v.a. 595,-
Maison Alba Rosa
6, Rue du Pont
Sarrey, Hoge Marne, Frankrijk
aanmelden

Masseren vanuit je hart en wandelen 

 Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige   omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Er is rust en ruimte; er zijn   wandelmogelijkheden voor iedereen. 

 Elke dag genieten we van een wandeling, meestal in de ochtend, en in de     middag van een massageles. Elke massageles begint met aandacht voor   jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal   ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt   aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een   liefdevolle houding en plezier in  het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking   van   geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. We werken op massagetafels.

Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. 

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 
 

Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. En ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie.

Deelnemers aan de terugkomdag in september krijgen een certificaat.

Maison Rosa Alba

Maison Rosa Alba is een dertiende eeuws landhuis in het dorpje Sarrey, gelegen in het departement Haute Marne. Het centrum heeft als uitgangs-punt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten. Daarom is de keuken vegetarisch en gebruiken we zo veel mogelijk biologische producten.

Naast het huis ligt een kleine natuurcamping, geschikt voor grote en kleine tenten. Toilet en douche zijn aanwezig. Er is elektriciteit en internet is beschikbaar. Behalve de camping bevat het terrein een siertuin, een moestuin en een boomgaard. Aangrenzend aan het terrein loopt een ruisende beek.

De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn ook voor de wat minder geoefende wandelaar goed te doen. Vanuit het dorp loop je zo het glooiende bosgebied in. Je kunt hier in alle rust wandelen, toeristen kom je nauwelijks tegen. Wat verderop vind je het bijzondere natuurgebied, La Tuffière, biologisch milieu dat al duizenden jaren leeft en actief is. Het is een complex, kwetsbaar en beschermd ecosysteem, een heus natuurlijk laboratorium dat mos omzet in tufsteen. In de buurt ligt Langres, een van de honderd mooiste steden van Frankrijk, met zijn vestingsmuur waarover je kunt lopen en mooie uitzichten hebt over de stad en omgeving. De oudste poort dateert nog van De Romijnse tijd van 100 jaar voor Christus. In Nogent kun je wandelen over de oude ridderpaden waar de bevolking gebruik van maakte om water te halen in de rivier.

Je verblijft in een 2- of meerpersoonskamer, in een caravan of in je eigen tent op de groene camping. 

                 

Praktische gegevens:

Verblijf: Maison Alba Rosa

6, Rue du Pont
Sarrey, Frankrijk
Tel. 06-39104841


Kosten:

2 p kamer:                      € 675,-
Meerpersoonskamer:  € 645,-
Camper:                         € 595,-
Eigen tent:                     € 595,-
Bij betaling voor 17 juni: € 25,- korting.
Aantal deelnemers: max. 10 personen
Hierbij zijn de cursus, het verblijf en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening.
Er is een carpoollijst.

Lees verder ...