Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude, eenvoudige en effectieve heelkunst, waarbij gewerkt wordt met handoplegging.

Reiki komt van oorsprong uit Japan, waar het in het eind van de 19e eeuw herontdekt is door de monnik Mikao Usui. Hij heeft het Usui Reiki-systeem ontwikkeld, wat sindsdien wijd verbreid is over de hele wereld.

Reiki betekent "universele levenskracht". Alle levende wezens beschikken over deze kracht: we worden ermee geboren. Bij velen van ons echter zijn de kanalen, waardoor deze energie stroomt, geblokkeerd. Bij een Reiki-initiatie of -inwijding worden die kanalen weer geopend.
Wie ingewijd is in Reiki kan via de handen genezende energie naar de ontvanger leiden. Die energie is niet van jou persoonlijk, je bent alleen maar kanaal ervoor. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je de levenskracht, die je nodig hebt voor je eigen lichaam, kwijtraakt.

Reiki is geen vervanging, maar wel een prachtige aanvulling op de reguliere geneeskunde, omdat Reiki de helende werking van elke andere therapie versterkt en het zelfgenezend vermogen bevordert.

De werking van Reiki

Reiki heeft een krachtige helende invloed op het fysieke en het mentale lichaam, en werkt ook op onze emoties. Daardoor kunnen fysieke kwalen en emotionele blokkades oplossen. Je wordt als het ware "schoon" gemaakt. Het effect kan zijn dat je beter kan ontspannen, beter slaapt, meer bestand bent tegen stressvolle situaties en meer in contact komt met wie je werkelijk bent.

De inwijdingen

Om Reiki I, II of III-behandelaar te kunnen worden, is een Reiki-cursus, gegeven door een Reiki-master, noodzakelijk.

Bij Reiki I leer je de handposities om jezelf en anderen te kunnen helen.

Reiki II is een verdieping voor de Reiki-cursist; het reinigt vooral mentaal en emotioneel. Tevens leer je hoe je Reiki op afstand kunt geven.

Reiki IIIA is een voorbereiding op het masterschap en geeft een verdieping op m.n. het spirituele vlak.

Bij Reiki IIIB leer je hoe je de energiekanalen van anderen kunt openen, waarna je zelf inwijdingen kunt gaan geven. Je bent dan Reiki-master.

Zie de agenda voor cursussen in Reiki I en II. Inwijdingen in Reiki III A en B alleen op persoonlijke afspraak.

Ook mogelijk op andere locaties bij een minimum van 4 deelnemers.

osher.jpg

Reiki en massage

Reiki gecombineerd met een ontspanningsmassage werkt verdiepend: door de massage met olie kan het lichaam de Reiki-energie beter ontvangen. Door de Reiki werkt de massage dieper in op het lichaam.

1 uur kost € 65,- 
1 1/4 uur kost € 80,-

 

Reacties

Met veel plezier heb ik Reiki 1 en 2 geleerd en beleefd van en bij José. Erg bijzonder dat ik deze beide Reiki’s bij haar thuis mocht komen doen. 
-In vertrouwen. Welkom zijn-

José = Reiki.
Dat is hoe ik haar en haar professionaliteit en passie heb ervaren.  Het is allemaal 1. Het klopt gewoon.
Ik wilde graag Reiki leren en ervaren van iemand die bevlogen en echt was. Met dat doel ging ik op zoek. En dat is helemaal gelukt. Ik had me geen betere Reiki Master kunnen bedenken! Dankbaar. Olga, maart 2022

Balans, Praktijk voor Massage, Reiki en bewustwording