Praktijk voor Reiki, massage, klankschalenhealing en bewustwording

Praktijk voor Massage, Reiki
Klankschalenhealing en bewustwording

Utrecht

Cursussen Reiki, Integratieve Massage, Holistische Massage, Hotstonemassage, Klankschalenmassage, Massage-wandelvakanties, Klankworkshops en Meditatieve klankconcerten 2023

07 juli 2024
Massage-wandelvakantie in de Hoge Vogezen, Frankrijk: de kracht van zacht.

t/m 12 juli 13.00 u
zondag 7 juli 19.00 u t/m vrijdag 12 juli 13.00 u
vanaf € 685,-
Totao Art Oasis
6, Route du Drumont
Bussang
aanmelden

De kracht van zacht: masseren en wandelen
Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden. In verbinding zijn, veiligheid en openheid ervaren , thuiskomen in jezelf. Je  mag je verheugen op een heerlijk verblijf, idyllische natuur en lekker vegetarisch eten!

Elke dag genieten we van een wandeling, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles. 
De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. We werken op massagetafels. 
Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven. 
Deelnemers aan de terugkomdag in september krijgen een certificaat.

Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen. 
 

Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. Ook voor ervaren masseurs is deze vakantie een bron van inspiratie! 
 

De wandelingen en de omgeving

 

Total Art Oasis ligt in de Hoge Vogezen, een schitterend natuurgebied.  De natuur heeft hier haar eigen tijdsplan; het zingen van de vogels en het ruisen van de beek begeleiden de rust en stilte. Hier kun je tot jezelf komen, bijkomen van een druk leven in de stad, mediteren onder de lindeboom. Op het terrein vind je kunstwerken en zogenaamde ervaringsvelden die je op verschillende manieren in het hier en nu brengen. In de bossen rondom zijn vele wandelpaden, die lopen tot aan de toppen van de bergen, waar prachtige panorama's je blik verruimen.

     

 

 

 

 

Praktische gegevens:

Verblijf: Total Art Oasis, Bussang, www.totalartoasis.net

Kosten volpension en cursus:
1-p. kamer: € 775,-
2-p.kamer:  € 745,-
slaapzaal:   € 715,-
tent:             € 685,-
Korting: € 25,- bij betaling vóór 1 juni
Aantal deelnemers: max. 14 personen
Er is een carpoollijst.